Nieuws uit het Emmakwartier

Beste wijkbewoners,

Op het moment van schrijven is onze wijk bedekt door een dik pak sneeuw en hopen we dat we binnenkort op de Singel kunnen schaatsen; wat zou dat mooi zijn. Ondertussen denken we ook al aan de zomer en hopen we dat activiteiten als het opzomeren, de rommelmarkt en natuurlijk het wijkfeest dit jaar weer kunnen plaatsvinden. Deze activiteiten zijn zo belangrijk voor de binding tussen de bewoners in onze wijk. Ook minder gezellige activiteiten hebben onze aandacht: verkeersmaatregelen, parkeerbeleid en bouwplannen blijven op de agenda staan en nu actueel is de verbouwing van het gebouw Kennemerstraatweg 21 (voorheen Raad van de Kinderbescherming) tot 33 appartementen. Wat doet dit met de drukte en sfeer van onze wijk? Wat is de invloed op de direct omwonenden? Komen er voldoende parkeerplaatsen bij? We houden er een scherp oog op.

HERINDELING COSTERSTRAAT – VAN EVERDINGENSTRAAT – SPEELPLAATS BIJ NIEUWE EMMA
Deze projecten zijn door de gemeente Alkmaar samengevoegd tot één project. Vanwege corona is het helaas niet mogelijk om een inspraakavond voor de bewoners te organiseren en dus wordt de startdatum van deze projecten uitgesteld. Het bestuur zal de gemeente vragen of er alvast 30 km aanduidingen in het wegdek en/of met borden kunnen worden aangebracht.

PARKEERBELEID
Het blijkt dat het parkeerbeleid voor het Emmakwartier afwijkt van de omringende wijken, daar kan zonder vergunning alleen met een dagkaart geparkeerd worden. Het aantal parkeerplaatsen voor het Noordwest ziekenhuis neemt af, ook na de verbouwing. Om overlast van parkeerders voor het Noordwest ziekenhuis te verminderen gaat het bestuur bij de Gemeente Alkmaar pleiten voor hetzelfde parkeerbeleid als in de ons omringende wijken. Dus parkeren voor vergunninghouders of met een dagkaart.

CONTRIBUTIE
Het bestuur is aangenaam verrast door de grote hoeveelheid overschrijvingen van de contributie voor 2020, ondanks de haperende QR code. Ook hebben velen de moeite genomen om de contributie bij de straatvertegenwoordigers af te geven. Hiervoor danken we u hartelijk en we hopen dat we dit jaar weer “normaal” de straatvertegenwoordiger langs kunnen laten komen voor het innen van de contributie. Mocht u nog niet betaald hebben maar wilt u dat toch graag doen,

hierbij nogmaals de gegevens: Wijkvereniging Emmakwartier Rabobank NL63RABO 039 0427 154 OVV vrijwillige contributie 2020

INGEZONDEN MEDEDELING
De lente komt eraan en daarmee is het sup-seizoen ook geopend. Suppen in je upje is soms wat saai en daarom ben ik op zoek naar mensen uit de buurt die het leuk zouden vinden om af en toe mee te varen. Je moet dan natuurlijk wel in het bezit zijn van een eigen supboard en peddel. Mocht je het leuk vinden kun je me mailen op lotteniekel@gmail.com (Costerstraat 10)

ACTIVITEITENKALENDER WIJKVERENIGING EMMAKWARTIER 2021

11 januari Bestuursvergadering

20 – 28 februari Voorjaarsvakantie
3 maart Bestuur- , straatvertegenwoordigersvergadering en ledenvergadering
17 april Opzomeren (onder voorbehoud van Corona maatregelen) 
03 mei Bestuursvergadering
11 mei Bestuur- en Straatvertegenwoordigersvergadering
16 mei Rommelmarkt (onder voorbehoud van Corona maatregelen) 
01 – 09 mei Voorjaarsvakantie
10 juli – 22 augustus Zomervakantie
11 september Wijkfeest (voorlopige datum en onder voorbehoud van Corona maatregelen)
10 -18 oktober Herfstvakantie
01 november Bestuursvergadering
10 november Bestuur- en Straatvertegenwoordigersvergadering
18 december Kerstborrel (onder voorbehoud Corona maatregelen)

JAARVERGADERING

De jaarvergadering en de aansluitende straatvertegenwoordigers vergadering zal plaatsvinden op 17 februari as. om 20.30 via een Zoom-meeting. Om deze online-vergadering bij te wonen kunt u een mailtje sturen naar: bestuur@emmakwartier.nl. Na aanmelding mailen wij de link voor het bijwonen van de jaarvergadering, u bent van harte welkom. Eén van de agendapunten is de verkiezing van het bestuur van de wijkvereniging. Bent u geïnteresseerd in een bestuursfunctie?

Stuur een mail naar bestuur@emmakwartier.nl. om kenbaar te maken welke functie u in het bestuur wilt vervullen. Het huidige bestuur stelt zich weer herkiesbaar.

 

STRAATVERTEGENWOORDIGERS
Blekerslaan: Yvonne van de Berg
Costerstraat: Wilma Sonnema / Wim Siemerink Costerstraat 11 / 9
Elisabethtuinen: Vacant
Emmastraat v.a. nr. 89: Esther Haitink, Emmastraat 83
Emmastraat t/m nr. 87: Alfons Zeinstra, Emmastraat 63
Hofdijkstraat: Jeroen Teitsma, Hofdijkstraat 3
Julianastraat: Marlon Smit / Sanne Kruijer Julianastraat 24 / 27
Kennemerstraatweg: Lien van den Berg, Kennemerstraatweg 47
Nieuwlandersingel: Ron Koppies, Nieuwlandersingel 49
Paul Krugerstraat: Corrine Groot, Paul Krugerstraat 11
Prins Hendrikstraat Lara Meijer, Prins Hendrikstraat 22
Roemer Visscherstraat: Nanette Kiel, Roemer Visscherstraat 6
Steijnstraat: Martin Streefland, Steijnstraat 49
Tesselschadestraat: Benita Prins / Marianne Schoenmaker Tesselschadestraat 14 / 91 
Toussaintstraat: Marien van de Kreeke, Toussaintstraat 14
Van Everdingenstraat: Mylène Meijer, Van Everdingenstraat 9
De Nieuwe Emma: Maike Rietema, Emmastraat 10-D

 

ADVERTEERDERS WEBSITE

U kunt ons ook steunen door uw advertentie op onze website te laten plaatsen voor het bedrag van slechts 25 per jaar. Wilt u meer zichtbaarheid voor uw bedrijf? Neemt u dan contact op met de penningmeester Coy van der Meulen (c.uijleman@gmail.com), of via het contactformulier op de website www.emmakwartier.nl .

BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS
Algemeen nummer politie: 0900 – 8844 Wijkagent: Murat Kartal: 0900 – 8844